Delikatny, lekki krem z suszonych pomidorów to doskonały pomysł na lunch lub obiad! Sprawdźcie nasz przepis!
składniki:
- 1,5 l bulionu warzywnego
- 1 opakowanie (około 120g) serka śmietankowego
- 1 puszka pomidorów
- pół słoika suszonych pomidorów
- por
- cebula
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- śmietana 18%
przyrządzanie:
- Cebulę, pora i czosnek podsmaż na oliwie z suszonych pomidorów.
- Do bulionu dodaj pomidory z puszki oraz suszone pomidory. Gotuj przez około 10 minut, po czym dodaj podsmażony por, czosnek i cebulę. Gotuj jeszcze przez 5 minut.
- Dodaj serek, pieprz i sól. Poczekaj, aż serek się rozpuści i zmiksuj wszystko za pomocą blendera.
- Podawaj z łyżką śmietany.
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Krem z zielonego ogórka