W te święta zamiast tradycyjnego dorsza proponujemy Wam podać jego nieco inną wersję: na czarnym ryżu i z mandarynkami. Przepis autorstwa samego Pascala Brodnickiego. Z pewnością posmakuje całej rodzinie!
składniki:
- 1 duża polędwiczka z dorsza (może też być diabeł morski)
- 400 g czarnego ryżu
- 800 ml wywaru warzywnego
- 6 mandarynek (3 na sok, 3 jako miąższ do sosu)
- pół cytryny
- 4 cebulki dymki pokrojone w piórka
- 100 ml białego wina
- 80 g schłodzonego masła
- Rama Smaż jak szef kuchni, wariant z oliwą z oliwek
- 4 łyżki curry
- pół pęczka natki pietruszki lub kolendry
przyrządzanie:
Poznajcie wyjątkowy przepis Pascala Brodnickiego!
Przepis dla 6 osób
Czas przygotowania: 30 min.
Czas gotowania: 20 min.