Karnawał, to czas wspólnej, szalonej zabawy z najbliższymi i spotkań w gronie przyjaciół. Dobre, a jednocześnie odpowiednio dobrane menu to połowa sukcesu. Dlatego warto zadbać, aby na karnawałowym stole nie zabrakło oryginalnych i kolorowych dań, które zaskoczą gości swoim smakiem, jak i apetycznym wyglądem. W menu nie powinno zabraknąć lekkich sałatek i zdrowych przekąsek, które każdy z nas będzie mógł zjeść w czasie przerwy od szaleństwa na parkiecie. Będą one doskonałą alternatywą dla dań mięsnych i pozwolą czuć się lekko podczas zabawy.
składniki:
-
1 podwójny filet z kurczaka
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
3 łyżki masła
-
1 bagietka
-
1 sałata lodowa
-
40 g żółtego sera
-
100 g pestek dyni Bakalland
-
sól
-
pieprz
Sos:
-
6 łyżek oliwy z oliwek
-
1 łyżeczka musztardy Dijon
-
1 ząbek czosnku
-
2 łyżeczki soku z cytryny
przyrządzanie: