Karnawał, to czas wspólnej, szalonej zabawy z najbliższymi i spotkań w gronie przyjaciół. Dobre, a jednocześnie odpowiednio dobrane menu to połowa sukcesu. Dlatego warto zadbać, aby na karnawałowym stole nie zabrakło oryginalnych i kolorowych dań, które zaskoczą gości swoim smakiem, jak i apetycznym wyglądem. W menu nie powinno zabraknąć lekkich sałatek i zdrowych przekąsek, które każdy z nas będzie mógł zjeść w czasie przerwy od szaleństwa na parkiecie. Będą one doskonałą alternatywą dla dań mięsnych i pozwolą czuć się lekko podczas zabawy.
składniki:
-
1 duży brokuł
-
2 czerwone cebule
-
1 jabłko
-
100 g słonecznika Bakalland
-
100 g orzechów włoskich Chandler Bakalland
-
250 g żurawiny Bakalland
-
15 plasterków baleronu
-
1/3 szklanki octu
-
3 łyżki brązowego cukru
-
3 łyżki majonezu
przyrządzanie: