Krupnik to zupa znana i lubiana od wieków. Dzisiaj jest najbardziej smaczna wersja, gotowana na żeberkach.
składniki:
- 400 g - żeberek wieprzowych wędzonych
- 3 łyżki - kaszy jęczmiennej
- 2 - ziemniaki
- 1 - marchewka
- 1 - pietruszka
- 1 - cebula
- 1 ząbek - czosnku
- seler
- 1 łyżka - masła
- 1 szklanka - śmietany
- 1 - liść laurowy
- ziele angielskie
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















