Ten pomysłowy deser to smakowite połączenie wyrazistego piernika, słodkiego miodu, delikatnej czekolady i kremowego serka z soczystymi owocami i chrupiącymi płatkami migdałów. Lekki, puszysty deser jest doskonałym pomysłem na błyskawiczną i widowiskową słodką przekąskę, która z pewnością podbije podniebienia gości i domowników.
składniki:
- 3 małe opakowania naturalnego serka homogenizowanego (3 x 140g)
-
3 łyżki miodu
-
6 łyżek mleka w proszku
-
Opakowanie Pierników w czekoladzie (serca, gwiazdy, precle) Lambertz 500g
-
Owoce świeże lub z syropu
-
Płatki migdałowe
-
Tarta czekolada
przyrządzanie:
Pokruszyć pierniki na kawałeczki, serki homogenizowane wymieszać z miodem i mlekiem w proszku. W przygotowanych salaterkach lub szklankach ułożyć warstwę pokruszonych pierniczków i nałożyć łyżką warstwę z serka. Całość przyozdobić owocami, płatkami migdałowymi i tartą czekoladą. Gotowe! Smacznego!
Porada: Deser można nieco uprościć używając tradycyjnego serka homogenizowanego w ulubionym smaku zamiast serka z miodem i mlekiem w proszku.