Niesamowicie delikatna w smaku zup cytrynowa. Przepis sprzed wieków, z tradycją, wart przetestowania.
składniki: 
- 1,5 litra wywaru mięsnego
- 2 żółtka
- 1 łyżka mąki
- 100 ml śmietany 18 %
- sok z 1 cytryny
- 1/3 łyżeczki skórki z cytryny
- sól
- pieprz
przyrządzanie:
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















