Mazurek staropolski według babcinego przepisu. Jest pyszny, wygląda obłędnie!

składniki:
Składniki na kruche ciasto:
- 350 g masła
- 125 g cukru pudru
- 125 g obranych i drobniutko posiekanych migdałów
- skórka otarta z 1 cytryny
- 380 g mąki pszennej
- 4 ugotowane i przetarte przez sitko żółtka
- 1 surowe żółtko
- szczypta soli
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














