W naszych poradnikach “jak zrobić” podpowiadamy Wam, jak ugotować, usmażyć, przyrządzić różne produkty. Dzisiaj pora na kruche ciasto, które jest bazą wielu tart, ciasteczek i placków.
SKŁADNIKI:
- 100 g mąki pszennej
 - 60 g masła w temperaturze pokojowej
 - 1 żółtko
 - 20 g cukru białego lub cukru pudru
 
WYKONANIE:
- Suche składniki łączymy ze sobą.
 - Dodajemy masło lub margarynę i siekamy.
 - Robimy dołek i dodajemy żółtko.
 - Całość wyrabiamy bardzo dokładnie przez kilka minut.
 - Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki. Na 30 minut.
 - Rozwałkowujemy. Najlepiej przez folię spożywczą, aby zbyt nie przyklejało się do wałka.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














