Takiej zupy jeszcze u nas nie było! Pyszna, lekko kwaśna, mocno rozgrzewająca zupa z krewetkami. Uwaga! Tylko dla smakoszy ostrych dań!

składniki:
- 400 g nieobranych krewetek
- 1 łyżka oleju roślinnego
- łodyga trawy cytrynowej
- 1,5 l rybnego bulionu (może być z kostki)
- zielona i czerwona papryczka chilli
- 1 limonka
- łyżka tajskiego sosu rybnego
- młoda cebulka
- 1 łyżka posiekanej kolendry do przybrania
- sól, pieprz
przyrządzanie:
wykonanie >>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














