Klasyczna przekąska, której nie może zabraknąć.

składniki:
- 5 plastrów szynki
- 8 jajek przepiórczych
- kawałek czerwonej papryki
- natka pietruszki
- czarne oliwki
- groszek konserwowy
- pół litra bulionu
- 2 łyżeczki żelatyny
- łyżka octu winnego białego
- pół łyżeczki cukru
- sól, pieprz
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














