Te ciasteczka nie tylko bosko smakują, ale i pięknie wyglądają. Można zapakować je w przezroczystą folię, nieco ozdobić opakowanie i podarować bliskiej osobie z okazji Walentynek!

składniki:
- 100 g masła w temp. pokojowej
- pół szklanki cukru
- 1 jajo
- łyżka cukru waniliowego
- dojrzały banan
- 400 g mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
przyrządzanie:
- Masło ucieram wraz z cukrem. Dodaję banana, miksuję.
- Dodaję jajko, proszek do pieczenia oraz cukier waniliowy.
- Dodaję mąkę i wszystko mieszam drewnianą łyżką. Zagniatam. Wkładam do lodówki na 30 minut.
- Wałkuję i wycinam serduszka.
- Piekę 15 minut w temp. 180 stopni.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














