Bardzo rozgrzewająca zupa pomidorowa. Idealna na chłodniejsze, jesienne dni. Genialne połączenie kremu z pomidorów ze świeżym imbirem. Jak zrobić zupę pomidorową na ostro? Oto odpowiedź.
składniki:
- 2 litry bulionu z mięsa i warzyw
- 500 ml przecieru pomidorowego
- puszka pomidorów krojonych
- garść oliwek czarnych
- 2 małe łodygi selera naciowego
- 4 ząbki czosnku
- 5 cm świeżego imbiru
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól pieprz do smaku
przyrządzanie:
- Do gorącego bulionu dodać przecier pomidorowy, sól, pieprz i świeży starty imbir
- Gotować bulion przez 10 minut.
- W tym czasie na oliwie zeszklić czosnek oraz pokrojony w kostkę seler naciowy i całość wraz z pokrojonymi w krążki oliwkami i krojonymi pomidorami wrzucić do zupy.
- Na koniec całość wystarczy zagotować i gotowe!