Pyszne kotlety z kalafiora oraz brokuła. Jak zrobić wegetariańskie kotlety krok po kroku?

składniki:
- 1 mały brokuł
- jajko
- 1/2 kalafiora
- bułka tarta
- cebula
- pietruszka
- sól
- pieprz
- olej rzepakowy
przyrządzanie:
- Kalafior oraz brokuł ugotuj w osolonej wodzie. Po ugotowaniu wszystko rozgnieć widelcem, dodaj jajko, bułkę tartą, pietruszkę i dopraw.
- Uformuj małe kotleciki. Posiekaj cebulę i podsmaż na oleju. Następnie obtocz kotlety w bułce tartej i smaż około 5 minut z jednej strony.
Zobacz również: Gołąbki z kaszą i grzybami
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)













