Lekki deser, prosty w przygotowaniu.
składniki:
- 5 jajek
- 3/4 szklani cukru
- 1,5 szklanki mąki
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 cukru waniliowego
- śmietana 30%
- galaretka
- owoce
przyrządzanie:
- Białka ubij. Dodaj cukier i cukier waniliowy, oraz żółtka.
- Następnie dodaj mąkę przesianą przez sito i proszek do pieczenia i wymieszaj.
- Piec 35 minut w temperaturze 180 stopni.
- Galaretkę rozrób w niepełnej szklance i odstaw do stężenia.
- Po upieczeniu biszkopta przekrój go na pół i ułóż pokrojone owoce.
- Ubij śmietanę z 4 łyżkami cukru.Mieszając mikserem dodaj tężejącą galaretkę i pokrojone owoce.
- Masę wyłóż na ciasto i przykryj drugą częścią biszkopta.
- Obsyp cukrem pudrem i odstaw w chłodne miejsce.