Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

SZPARAGI- 20 przepysznych pomysłów na ich serwowanie!

SZPARAGI- 20 przepysznych pomysłów na ich serwowanie!

Błyskawiczne tortille z łososiem i awokado

Błyskawiczne tortille z łososiem i awokado

Jak polerować zlew ze stali nierdzewnej?

Jak polerować zlew ze stali nierdzewnej?

3 proste przepisy na KARCZOCHA

3 proste przepisy na KARCZOCHA

10 pomysłów na podanie kotleta schabowego

10 pomysłów na podanie kotleta schabowego

KOTLET- 10 przepisów, które Was zaskoczą!

KOTLET- 10 przepisów, które Was zaskoczą!

4 najlepsze sposoby na czyszczenie drewnianej deski do krojenia

4 najlepsze sposoby na czyszczenie drewnianej deski do krojenia

Jak wyczyścić bardzo przypaloną patelnię?

Jak wyczyścić bardzo przypaloną patelnię?

Napój o smaku ciasta dyniowego

Napój o smaku ciasta dyniowego

JOGURT GRECKI- 5 korzyści zdrowotnych!

JOGURT GRECKI- 5 korzyści zdrowotnych!

KLOPSIKI- 8 Waszych ulubionych przepisów!

KLOPSIKI- 8 Waszych ulubionych przepisów!

Chrupiąca panierka do nuggetsów!

Chrupiąca panierka do nuggetsów!

15 pomysłów na podanie FASOLKI SZPARAGOWEJ

15 pomysłów na podanie FASOLKI SZPARAGOWEJ

Fasolka szparagowa z papryką i orzechami

Fasolka szparagowa z papryką i orzechami

5 przepisów z POREM w roli głównej

5 przepisów z POREM w roli głównej

Domowa przyprawa do steków

Domowa przyprawa do steków

Bób – jak przygotować

Sezon na bób można uznać za otwarty. Pojawiły się już stoiska ze świeżym bobem. A jest to przysmak wielu z nas. Pyszny i zdrowy, przysmak akurat na lato. Jednak przygotowanie bobu może niektórym sprawiać problemy. Tak więc dziś dowiemy się jak to się robi.

  1. Solona woda

To pierwsze co musisz zrobić. Do garnka nalej wody i posól ją trzema szczyptami soli.

  1. Wrzuć bób

Do garnka na gazie, wsyp bób. Możesz wysypać dowolną ilość. Bobu może być nawet tyle, że nie cały jest przykryty wodą.

  1. Ustaw czas na 15 minut

Jeśli chcesz mieć chrupiący bób to możesz go gotować od 12 do 15 minut. Po tym czasie będzie on już ugotowany i dobry do spożycia, ale nadal będziemy czuć jego lekką twardość, dzięki czemu zostanie chrupiący. A jeśli wolisz miękki bób to musisz poczekać 20 minut. Po takim czasie będzie się rozpływał w ustach.

  1. Odcedź

Wylej zawartość garnka na sitko i dokładnie odsącz bób. Możesz polać go zimną wodą, by szybciej był gotowy do spożycia.  Na talerz nałóż sobie odpowiednią porcję i gotowe.

loading...