Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

SERnikowe Love!  Przepis na sernik idealny!

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Wypoczynek na gotowo

Wypoczynek na gotowo

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Co przygotować na kolację? Jakie dania wybierać, a jakich unikać?

Chleb bezglutenowy pieczony na serze feta lub tofu

Doskonały i oryginalny przepis na niepowtarzalny chleb pieczony z serem feta lub tofu. Chleb z pewnością zachwyci smakoszy, ciekawych kulinarnych innowacji, miłośników zdrowej i lekkiej kuchni, i oczywiście idealnie urozmaici menu osób zmagających się z alergiami pokarmowymi, których podstawą jest nietolerancja glutenu.

składniki:

  • 30 g świeżych drożdży lub 1 opakowanie drożdży suszonych (bezglutenowe)
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 125g sera feta lub tofu
  • 350 ml letniej wody
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 500 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3Pauly
  • 1 cebula
  • Olej do polewania

przyrządzanie:

Do sera feta dodać 4 łyżki wody i wymieszać na gładką masę. Drożdże wymieszać na gładką masę wraz z cukrem i pozostałą ilością wody do pojawienia się bąbelków powietrza. Cebulę posiekać w drobną kosteczkę i podsmażyć na odrobinie oleju.

Mieszankę jasnych mąk 3Pauly wymieszać z solą i cebulką, dodać ser feta oraz drożdże i zagniatać ok 10 minut do uzyskania gładkiego ciasta. Przykryć ciasto wilgotną ściereczką i pozostawić w ciepłym miejscu na ok 1 godzinę do wyrośnięcia.

Po spoczynku ponownie krótko zagnieść ciasto i umieścić w natłuszczonej formie do pieczenia, wygładzić i nawilżyć powierzchnię i jeszcze raz pod przykryciem odstawić na ok 15 minut. Rozgrzać piekarnik do 200 ° C, naciąć powierzchnię ciasta nożem i okrasić olejem. Formę z ciastem wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50-60 minut.