Chrupiąca bruschetta z jajkiem na śniadanie, na przekąskę.

składniki:
2 kromki chleba
odrobina masła
garść rukoli
1 jajko
garść startego żółtego sera
szczypiorek, sól, pieprz, oliwa z oliwek
przyrządzanie:
Wlej na patelnię kilka kropli oliwy i podsmaż rukolę. Po chwili dodaj całe jajko i żółty ser. Nie zdejmuj patelni z ognia. Odczekaj kilka minut, aż ser się rozpuści, a jajko zetnie. W tym czasie posmaruj chleb masłem i podgrzej go z obu stron na oddzielnej patelni, aż stanie się chrupiący.
Wyjmij na talerz podsmażone kromki, na nich ułóż farsz z rukoli i jajka. Posyp wszystko szczypiorkiem i przyprawami. Gotowe!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














