Mocno czekoladowe, bardzo proste ciasteczka z krówką w środku.

składniki:
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- opakowanie dowolnych krówek
- kostka masła
- szklanka cukru
- 1 jajko
- 4 łyżki kakao
- szklanka mąki pszennej
przyrządzanie:
- Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej
- Z masła, cukru, jajka, kakao, mąki i sody wyrobić na stolnicy lub blacie jednolite ciasto.
- Oderwać kawałek ciasta, rozpłaszczyć, położyć na górze połowę krówki
- Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piec w nagrzanym piekarniku ok. 16 minut w temperaturze 180°C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














