Ten wykwintny czekoladowy deser możesz dodać do lodów lub ozdobić nim ciasta. Poznaj prosty przepis na kuleczki z dodatkiem czekolady!
składniki:
- Pół kostki margaryny
- 2 łyzki kakao
- 2 paczki herbatników
- 2/3 szklanki cukru pudru
- olejek migdałowy.
- posypka (orzechy, wiórki kokosowe, kakao)
przyrządzanie:
- Herbatniki kruszymy na miazgę.
- Margarynę ucieramy z cukrem pudrem, dodajemy herbatniki, kakao i olejek.
- Całość dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita masa.
- masę wstawiamy do lodówki na 30 minut.
- Po tym czasie z masy formujemy kulki, posypujemy je wybranymi dodatkami i ponownie wkładamy do lodówki na 30 minut.
ZOBACZ TEŻ: Zapiekanka z pomidorami i oliwkami
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














