Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

W czym jest żelazo? Poznaj przyczyny niedoboru i nadmiaru tego pierwiastka

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

Bistro Atrion — restauracja z cateringiem pełna smaku

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

System sprzedaży dla gastronomii – czym się kierować przy wyborze?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Jak schudnąć bez efektu jojo?

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Tunele zamrażalniczo-fluidyzacyjne – praktyczne wykorzystanie

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Co zrobić z gotowanych ziemniaków? Sprawdź, jak oszczędnie i smacznie gotować

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Oczyszczanie organizmu z toksyn: domowe sposoby na 3-dniowy detoks

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Jak przygotować wyśmienite ciasta wielkanocne?

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Fartuchy kucharskie i odzież gastronomiczna – zamów przez Internet

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Przepisy na pyszne i oryginalne ciasta

Do czego podawać wina słodkie?

Do czego podawać wina słodkie?

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Bakalie i suszone owoce – źródło witamin, których potrzebuje Twój organizm.

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Czym się kierować przy wyborze tostera?

Otręby żytnie – smak zdrowia

Otręby żytnie – smak zdrowia

SERnikowe Love!  Przepis na sernik idealny!

SERnikowe Love! Przepis na sernik idealny!

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Kawa w biurze – jeśli jest dobra, pomaga pracownikom

Czerwona kapusta duszona z jabłkami

Sztandarowy przepis na duszoną kapustę z jabłkiem i dodatkami. Przepis pochodzi z 1970 roku i był wielokrotnie wykorzystywany w naszej kuchni!   

składniki:

  • Mała główka czerwonej kapusty
  • 2 mniejsze jabłka lub jedno dorodne
  • 1 cebula
  • laska cynamonu, ewentualnie łyżeczka tego z proszku
  • liść laurowy, ziele angielskie
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • spora łyżka miodu
  • przyprawy do smaku: sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

przyrządzanie:

  • Kapustę bardzo dokładnie umyj, usuń brzydkie liście.
  • Jabłka obierz, pokrój w kostkę.
  • Cebulę obierz, pokrój w kostkę.
  • Następnie podsmaż cebulkę na oliwie do uzyskania złotego koloru.
  • Dokładnie poszatkuj kapustę, po czym wrzuć do większego garnka.
  • Dodaj wodę, liść laurowy, laskę cynamonu, ziele angielskie. Można użyć cynamonu z proszku.
  • Tak przygotowaną kapustę duś do miękkości. W połowie duszenia dodaj jabłka z cebulą.
  • Pod koniec dodaj ocet, miód, przyprawy do smaku.
  • Podawaj jako dodatek do dania głównego.