Domowa szynka bez konserwantów. Pyszna, zdrowa i pełna bakalii.
składniki:
- szklanka wody
- 1/2 szklanki octu
- cebula
- garść migdałów
- garść rodzynek
- 1 łyżka miodu
- kilka suszonych śliwek
- kilka suszonych żurawin
- sól, pieprz
- 2 kulki ziela angielskiego
- 1 łyżka majeranku
- 2 listki laurowe
- 1/2 kostki rosołowej
- 1 łyżka oleju
- szczypta cynamonu i imbiru
- ząbek czosnku
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














