Przygotowanie pysznego domowego masła jest bardzo proste. Najlepiej wychodzi z wiejskiej śmietanki, da się je jednak zrobić również ze śmietan dostępnych w sklepach. Dzisiaj przypominamy przepis sprzed wieków!
składniki:
- kubek śmietany 30 lub 36%
przyrządzanie:
- Chłodną śmietanę miksujemy na wolnych obrotach.
- Po kilku minutach uzyskamy bitą śmietanę.
- Po kolejnych minutach powstanie masło.
- Oddzielamy maślankę od masła.
SMACZNEGO!
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














