Uwielbiacie nachosy? My tak! Dlatego postanowiliśmy zrobić je w domowym zaciszu. Wykorzystajcie nasz przepis, dodajcie ulubiony sos guacamole lub serowy i świetna przekąska gotowa!
składniki:
- 120 g mąki pszennej
- 120 g mąki kukurydzianej
- 120 ml ciepłej wody
- 45 ml oliwy z oliwek
- płaska łyżeczka soli
przyrządzanie:
- Ze wszystkich składników zagnieć ciasto – możesz to zrobić mikserem (z hakiem lub świderkami).
- Gotowe ciasto przykryj i odstaw na około 15 minut (u mnie leżało w woreczku dużo dłużej i czekało na pieczenie).
- Odrywaj kawałki ciasta i wałkuj je na bardzo cienki placek – mniej więcej 1-2 mm, pokrój placek na mniejsze kawałki.
- Ułóż nachosy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piecz przez około 15 minut w 160 stopniach.
- Po upieczeniu ostudź.