Sezon na jagody trwa w najlepsze. Dlatego serwujemy przepis na domowy budyń jagodowy. Jest przepyszny i bez zbędnej, sklepowej chemii!

składniki:
- 2 szklanki mleka 2,5%
- 2 żółtka
- niepełna szklanka puree z borówek (zmiksuj 3 duże garście borówek blenderem)
- 1 łyżka masła
- spora garść borówek do dekoracji
- 3 łyżki mąki ziemniaczanej
- orzechy do ozdoby jeśli lubisz
- 2 łyżki cukru
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














