Sezon na agrest trwa. To właściwy moment aby zrobić kilka słoiczków dżemu. Koniecznie sprawdźcie nasz przepis.
składniki:
- agrest około 1 kg
- 700 g cukru
przyrządzanie:
- agrest zasypać połową cukru i gotować około 2-3 godziny.
- Odstawiamy na noc.
- Dosypać drugą połowę cukru i gotujemy kolejne 2-3 godziny.
- gorący nakładamy do słoików, mocno zakręcamy, odwracamy do góry nogami, żeby się zassały.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















