Nutka orientalnych smaków w ciekawym wydaniu! Oto oryginalne połączenie mandarynek, parmezanu, wędzonej ryby, migdałów i świeżych warzyw. Spróbujesz?

składniki:
- mix sałat
- wędzony dorsz
- dojrzałe awokado
- ogórek
- pomidorki koktajlowe
- migdały
- małe zielone papryczki
- parmezan
- mandarynki
- świeże liście pietruszki
- sos: oliwa, sos sojowy, miód
przyrządzanie:
Obierasz mandarynkę i dzielisz ją na kawałki.
Wybierasz z wędzonego dorsza samo białe mięso.
Migdały kroisz na mniejsze kawałeczki.
Myjesz i kroisz warzywa.
Mieszasz składniki na sos ze sobą: oliwa z oliwek, sos sojowy i łyżka miodu.
Mieszasz wszystkie składniki sałatki, polewasz sosem, na wierch posypujesz parmezanem i świeżą pietruszką.
SMACZNEGO!!
Zobacz też: Sałatka z awokado i czarnej fasoli