Francuska zupa cebulowa zapiekana z grzanką i serem, którą musicie wypróbować w ten jesienny czas. Jej smak pokochają nawet przeciwnicy cebuli.
składniki:
- 1 kg cebuli
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki oliwy
- 250 ml białego wytrawnego wina
- 1 litr bulionu
- 60 ml koniaku, brandy lub sherry
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- bagietka, pokrojona na kromki
- ząbek czosnku
- 150 g sera
- opcjonalnie - świeży tymianek
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















