Francuskie bagietki z prażonymi pestkami dyni. Zobacz, jak łatwo je wykonać. 

składniki: 
- 500 g mąki pszennej
 - 350 ml wody, letniej
 - garść prażonych pestek dyni
 - 7 g drożdży suchych lub 14 g świeżych
 - 10 g soli
 
przyrządzanie:
Mąkę przesiewamy przez sito.
Do mąki dodajemy drożdże oraz wodę.
Wyrabiamy.
Dodajemy prażone pestki dyni.
Dodajemy sól.
Przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1h.
Ciasto dzielimy na trzy części. Każdy kawałek formujemy w bagietki.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 min.
Po tym czasie nacinamy.
Pieczemy w 250 st. przez pół godzinki.
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














