Wiece co lubimy najbardziej? Proste owoce i warzywa, ale podane w niezwykły, oryginalny sposób.Wystarczy zwykłe jabłko, gruszka czy ziemniak, a za pomocą odpowiedniego przyrządzenia, zrobi furorę na stolę i przy okazji rozkocha kubki smakowe. I właśnie tak było z tym deserem - gruszką grillowaną i polaną miodem. BOMBA!

składniki:
- 2 gruszki
- 2 łyżki miodu
- garść orzechów nerkowca lub innych
- oliwa z oliwek
przyrządzanie:
- RUSZT oczyszczamy z tłuszczu i naoliwiamy oliwą z oliwek.
- Gruszki przekrawamy, usuwamy gniazda,
- Grillujemy przez kilka minut, aż uzyskają ładny kolor.
- Polewamy miodem i posypujemy wcześniej posiekanymi i uprażonymi na suchej orzechami nerkowca.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














