Pesto o wdzięcznym kolorze i smaku. Z gotowanego buraka i twoich ukochanych orzechów. Podawaj z makaronem, albo smaruj nim kanapeczki czy tosty.

składniki:
- 2 ugotowane wcześniej buraki
- ząbek czosnku
- pieprz, sól
- oliwa z oliwek, około 3 łyżki
- 3 łyżki sera pecorino lub grana padano
- garść ulubionych orzechów np. włoskich
- łyżka soku z cytryny
przyrządzanie:
- wszystkie składniki w kielichu blendera i zmiksować na gładko
- doprawić do smaku i zamieszać
- podawać z makaronem, albo jako sos do smarowania kanapek
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














