Homary- prawdziwi arystokraci wśród owoców morza. Sprawdź dlaczego warto wprowadzić je do menu.
- Posiadają najbardziej wysublimowane w smaku mięso, spośród wszystkich owoców morza. Do spożywania homara przeznaczone są specjalne sztućce- długie, dwuzębne widelczyki, za pomocą których wydłubuje się mięso.
- Z kolei do rozgniecenia szczypiec używa się specjalnych kleszczy.
- Gotowanie homarów nie należy do przyjemnych zadań, gdyż wrzuca się je do wrzątku żywe.
- Mięso z homara to bogate źródło białka, witaminy B12 i mikroelementów. Zaopatruje organizm w nienasycone kwasy tłuszczowe omega 3.
 
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















