Kto z nas nie lubi dodawać do jajecznicy ulubionych dodatków? Pomidorki, szczypiorek, boczek, papryka i jajka - czyli jajecznica "na bogato"!
liczba porcji: 2 osoby
składniki: 
- 5 jajek
 - 1/4 czerwonej papryki
 - 1 pomidor
 - sól/pieprz
 - 30 g boczku w plasterkach
 - 40 g kiełbasy
 - szczypiorek
 - 1/2 małej cebuli
 - masło
 
przyrządzanie:
- Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę.
 - Pomidora parzymy, zdejmujemy skórkę i kroimy w kosteczkę.
 - Boczek i kiełbasę kroimy na mniejsze kawałeczki.
 - Masło rozpuszczamy na małym ogniu i dodajemy do niego poszatkowaną cebulkę. Podsmażamy do zeszklenia.
 - Do cebuli dodajemy kiełbasę i boczek, smażymy około 1 minutę do ładnego zarumienienia.
 - Na patelnię dodajemy pokrojone pomidory i paprykę – podsmażamy 2 minuty.
 - Dodajemy jajka i dokładnie mieszamy, żeby nie przywarły do patelni (smażymy na średnim ogniu).
 - Dodajemy sól i pieprz do smaku.
 - Wykładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem.
 
Zobacz też przepis na: Omlet z bazylią i pomidorami
 
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














