Pomysł na ciekawe śniadanie- warte polecenia.

składniki:
- awokado
- pęczek dymki
- 10 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 jajka
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Szczypiorek z dymki posiekaj, a cebulki pokrój na cienkie plasterki.
- Awokado przekrój na pół i wypestkuj. Miąższ wyłyżeczkój, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
- Posyp szczypiorkiem, sola i pieprzem.
- Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i dodaj do nich pokrojoną cebulkę, dopraw solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzej masło i wbij jajka, lekko posól.
- Dodaj awokado ze szczypiorkiem i przez chwilę mieszaj, żeby jajka się ścięły.
- Jajecznicę wyłóż na talerz i podawaj z pomidorkami i pieczywem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














