Pomysł na ciekawe śniadanie- warte polecenia.
składniki:
- awokado
- pęczek dymki
- 10 pomidorków koktajlowych
- 2 łyżki masła
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 jajka
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Szczypiorek z dymki posiekaj, a cebulki pokrój na cienkie plasterki.
- Awokado przekrój na pół i wypestkuj. Miąższ wyłyżeczkój, pokrój w kostkę i skrop sokiem z cytryny.
- Posyp szczypiorkiem, sola i pieprzem.
- Pomidorki koktajlowe przekrój na pół i dodaj do nich pokrojoną cebulkę, dopraw solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzej masło i wbij jajka, lekko posól.
- Dodaj awokado ze szczypiorkiem i przez chwilę mieszaj, żeby jajka się ścięły.
- Jajecznicę wyłóż na talerz i podawaj z pomidorkami i pieczywem.