Jeśli zależy ci na czasie, a nie lubisz z fasoli czy grochu z puszki to koniecznie dowiedz się w jaki sposób, przyśpieszysz ugotowanie tych składników!
Jeśli zapomniałaś namoczyć fasolę, groch czy ciecierzycę na noc, ugotuje się szybciej, jeśli zalejesz ją wrzącą wodą i zaraz postawisz na ogniu. Gdy tylko woda się zagotuje należy dolać ponownie zimnej wody. Taką czynność należy powtórzyć 3 razy.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















