Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Krem brokułowy z gorgonzolą

Krem brokułowy z gorgonzolą

Przelicznik kuchenny: 1 łyżka

Przelicznik kuchenny: 1 łyżka

Zupa pomidorowa w wersji chińskiej

Zupa pomidorowa w wersji chińskiej

Sok z jabłek i pokrzywy

Sok z jabłek i pokrzywy

Jak przechowywać śliwki, aby były jak najdłużej świeże?

Jak przechowywać śliwki, aby były jak najdłużej świeże?

Czym się różni kefir od maślanki?

Czym się różni kefir od maślanki?

+10 przepisów na dania ze ŚLIWKAMI!

+10 przepisów na dania ze ŚLIWKAMI!

Kalafior w cieście winnym

Kalafior w cieście winnym

Przelicznik kuchenny: 1 łyżeczka

Przelicznik kuchenny: 1 łyżeczka

Orzech włoski- 6 ciekawostek, które cię zaskoczą!

Orzech włoski- 6 ciekawostek, które cię zaskoczą!

Makaron z truskawkami- tanie danie dla rodziny

Makaron z truskawkami- tanie danie dla rodziny

Domowy kisiel pomarańczowy- bez chemii, naturalny smak!

Domowy kisiel pomarańczowy- bez chemii, naturalny smak!

Udka z kurczaka- 8 aromatycznych przepisów

Udka z kurczaka- 8 aromatycznych przepisów

CIASTO CZEKOLADOWE- 8 najlepszych przepisów

CIASTO CZEKOLADOWE- 8 najlepszych przepisów

Lody truskawkowe- łatwy przepis

Lody truskawkowe- łatwy przepis

ŻURAWINA- 6 faktów, które cię zainteresują!

ŻURAWINA- 6 faktów, które cię zainteresują!

Jak zaparzyć kawę po turecku?

Trudno wyobrazić sobie poranek bez kawy. Jest wiele rodzajów czarnego naparu, który dodaje energii, ale czy wiesz, jak profesjonalnie zaparzyć kawę po turecku? Nasza podpowiedź! 

 

 

 

  • Do jej przyrządzenia najlepiej użyć naczynia zwanego imbryk. Ewentualnie rondelka lub miedzianego tygielka. Na jedną filiżankę przypada 1 łyżka kawy i 1 łyżeczka cukru. Tygielek wypełnij do połowy wodą i lekko podgrzej. Następnie wsyp kawę i cukier.

 

 

CZYTAJ DALEJ >>>>>>>>>>>