Jak wynika z raportu ONZ „The State of World Fisheries and Aquaculture 2022” światowa produkcja ryb i owoców morza sięga rekordowo wysokich poziomów. Ten sektor będzie coraz istotniejszy w kontekście dostarczania żywności – ze względu na jego odnawialność i niskoemisyjność.1000 zamówień w 7 dni! Rewolucyjna oferta Fier Seafood dla sektora HoReCa
Fala świeżości na rynku HoReCa
Restauracje prześcigają się w komponowaniu menu, w których ryby i owoce morza mają swoje stałe miejsce. Goście oczekują możliwości spróbowania skarbów mórz i oceanów – w świeżej, ekologicznej odsłonie. Firmy z sektora HoReCa, jeśli chcą utrzymać konkurencyjność na rynku, muszą sprostać tym wyzwaniom.
Z pomocą przychodzi Fier Seafood – marka będąca efektem 25-letniego doświadczenia w połowie i hodowli ryb i owoców morza. Choć dopiero co zadebiutowała na polskim rynku ze swoją platformą e-commerce www.fierseafood.com, już dziś możemy mówić o jej niekwestionowanym sukcesie. W tydzień działalności sklep Fier zanotował rekordowe 1000 zamówień.
Fier przekuwa 25 lat doświadczenia w nowoczesną ofertę
Dlaczego restauratorzy i hotelarze stawiają na Fier? U fundamentów sukcesu debiutującej marki leży przede wszystkim 25 lat doświadczenia w połowie i hodowli ryb oraz owoców morza. Łącząc je z głębokim zrozumieniem współczesnych potrzeb firm z sektora HoReCa, Fier stworzył nowoczesny model biznesowy, który realnie odpowiada na wyzwania.
Najwyższa jakość i świeżość
Wszystkie produkty dostępne w ofercie Fier pochodzą z własnych połowów i hodowli. Firma posiada aż 17 statków, 24 hodowle oraz 13 zakładów produkcyjnych umiejscowionych na 5 kontynentach. Dzięki imponującej infrastrukturze Fier może w stu procentach czuwać nad łańcuchem dostaw, eliminując pośredników. Każdy etap procesu – od ikry po zapieczętowaną przesyłkę w Twojej kuchni – jest ściśle monitorowany, dzięki czemu produkty zachowują niezmienną, najwyższą jakość i świeżość.
Elastyczna dostawa i brak limitu zamówień
Jeśli w ofercie swojego hotelu czy restauracji posiadasz ryby i owoce morza, zapewne korzystasz z dużych, cyklicznych dostaw, przez które nawet najlepsze produkty mogą stracić świeżość, a sama dostępność pozycji w menu może być trudna do zachowania.
Wychodząc naprzeciw tym wyzwaniom, Fier znosi limity zamówień. Dzięki temu zamawiasz tyle, ile potrzebujesz – bez marnowania produktów i budżetu na zaopatrzenie. Możesz zakupić wygodne, małe porcje (np. 100 g czy 200 g), które są zapakowane próżniowo, przez co unikasz nadmiernego składowania i zachowujesz świeżość produktów. Ponadto marka gwarantuje błyskawiczną dostawę w 48 godzin. To idealna opcja, jeśli lubisz eksperymentować menu i spełniać dynamicznie zmieniające się wymagania gości.
Zrównoważone praktyki
Jednym z nadrzędnych celów, jest przyświeca Fier, jest prowadzenie hodowli w zrównoważony sposób. Dowodem najwyższej jakości i bezpieczeństwa żywności oraz dbałości o środowisko i dobrostan zwierząt są certyfikaty Global GAP, ASC, MSC i BIO. Fier hołduje zasadom Niebieskiej Rewolucji, prowadząc praktyki rybackie oparte na zrównoważonym zarządzaniu zasobami morskimi. Oznacza to, że ilość łowionych przez Fier ryb nie przekracza zdolności odnowienia się populacji. Minimalizując wpływ działalności rybackiej na siedliska i życie morskie, Fier chroni ekosystemy.
Fier – więcej niż dostawca
Produkty Fier są dostępne i doceniane w 60 krajach na wszystkich kontynentach. Można je znaleźć w licznych restauracjach posiadających gwiazdki Michelin. Efektem 25 lat tradycji i zrozumienia potrzeb współczesnego rynku HoReCa jest innowacyjna platforma sprzedażowa www.fierseafood.com, z której już dziś mogą korzystać polscy restauratorzy.
Fier docenia długotrwałe współprace, dlatego oferuje stałym klientom programy lojalnościowe, które umożliwiają skorzystanie z ekskluzywnych ofert i promocji niedostępnych dla innych klientów. Współpraca z Fier oznacza nie tylko dostęp do najwyższej jakości ryb i owoców morza – to szereg szans na rozwój własnego biznesu gastronomicznego. Odwiedź Fier Seafood i sprawdź, jak wypłynąć na głębokie wody sukcesu.