Sos guacamole to jedno z najbardziej znanych dań kuchni meksykańskiej. Oto pasta z awokado, soku z limonki, cebuli i czosnku, z kolendrą i papryczką chilli.
składniki:
1 dojrzałe awokado
1 łyżka soku z limonki
1 mały ząbek czosnku
1 łyżka drobno posiekanej cebuli
pół łyżeczki chili
przyrządzanie:
- Awokado obrać, rozgnieść widelcem.
- Dodać pozostałe składniki.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














