Jak zrobić zielone naleśniki ze szpinakiem? To bardzo proste. Ta wersja wzbogacona jest proszkiem do pieczenia, dlatego naleśniki są pulchne i sycące. Zobaczcie, jak zrobić naleśniki ze szpinakiem.
składniki:
- 1,5 szklanki mąki
- 2 duże jajka
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/4 szklanki mleka
- 4 szklanki liści szpinaku
- 1/2 szklanki jogurtu greckiego
- 1/2 łyżeczki soli
przyrządzanie:
- Umieść liście szpinaku, jaja, jogurt i mleko w blenderze i wymieszaj na gładką masę.
- W misce wymieszaj mąkę, sól i proszek do pieczenia.
- Obie masy dodaj do siebie i mieszaj, aż będą gładkie.
- Smaż naleśniki, aż się zarumienią (około 4-5 minut).