Pyszna, kremowa zupa kartoflanka z warzywami. Idealna na jesienne chłody.

składniki:
- 500 g ziemniaków
- marchew
- 150 g selera korzeniowego
- por
- 3 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 50 g klarowanego masła
- około 2 litry bulionu
- sol, pieprz, zmielony kminek
- majeranek do smaku
- 150 g śmietany 18%
- 100 wędzonego boczku
przyrządzanie:
SPRAWDŹ PRZEPIS >>>>>>>>>>>>
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














