Są łatwe w przyrządzeniu, ich przygotowanie zajmuje mało czasu, a smak jest wyborny. Oto sprawdzony przepis naszej fanki - blogerki KUKING.
składniki:
- 1 kg ugotowanych ziemniaków
- 250 g mąki ziemniaczanej
przyrządzanie:
Ugotowane ziemniaki przestudź, przepuść przez maszynkę, dodaj mąkę ziemniaczaną.
Zwilż wodą dłonie i formuj z ciasta kuleczki wielkości orzecha włoskiego,lekko spłaszcz, zrób dołek.
Oprósz mąką.
Kluski gotuj 1-2 minuty, po ich wypłynięciu.
Podawaj z ulubionym sosem.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














