Oj jakie słodkie pączusie do kawki. Wyglądają obłędnie! Troszkę pracy, a efekt mega!
składniki:
CIASTO DROŻDŻOWE
- mąka pszenna – 250 g
- mąka pszenna do posypania – 60 g
- sól – 1 szczypta
- laska wanilii – 1 szt.
- mleko – 120 ml
- drożdże świeże – 25 g
- cukier – 50 g
- masło – 50 g
- żółtka rozmiar L – 4 szt.
- olej rzepakowy – 1 l
- śmietanka 30% UHT – 40 ml
- czekolada mleczna (lub deserowa) – 100 g
- masło – 15 g
- cukier puder – 150 g
- cytryna – 0,5 szt.
- woda – 3-4 łyżki
- sok z buraka, kurkuma, kakao lub barwniki spożywcze
- kolorowe posypki
przyrządzanie: