Zdrowy i bardzo chłodzący kompot z rabarbaru i truskawek, wiśni.
składniki:
pół kilo wiśni lub czereśni
1 kilogram rabarbaru
pół kilo truskawek
sok z polówki cytryny
cokolwiek do posłodzenia kompotu- u nas miód
przyrządzanie:
Wszystkie owoce podane w przepisie dokładnie umyj.
Rabarbar pokrój w większa kostkę, truskawki obierz z szypułek, wiśnie zostaw w spokoju.
Wszystko wrzuć do większego garnuszka, zalej wodą do przykrycia owoców, dodaj sok z cytryny, coś do posłodzenia.
Gotuj około 10 minut. Odstaw na chwilę, a następnie odcedź przez sito. Owoce możesz skonsumować ze smakiem. Jeśli do zimnego kompotu dodasz kostki lodu otrzymasz mocno orzeźwiający napój.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















