Niecodzienne połączenie buraków i suszonych pomidorów daje słodko - kwaśny efekt. Te warzywa występują tu w nowej i całkiem oryginalnej postaci. Jeśli lubisz szybkie i pożywne zupy - koniecznie zaserwuj krem z buraków.
składniki:
- 125 g buraków
- 50 g suszonych pomidorów
- czerwona cebula
- litr bulionu
- łyżka posiekanych migdałów
- oliwa
- do przybrania : jogurt, sezam
przyrządzanie:
- zeszklij cebulę na oliwie
- dodaj pokrojone na małe kawałki buraki
- duś przez 10 minut
- dolej wywar i odcedzone z zalewy pomidory
- gotuj aż buraki będą miękkie
- dodaj migdały
- zmiksuj na puree i przybierz jogurtem oraz ziarnami sezamu
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














