Kremowa, rozgrzewająca czekolada śliwkowa. Bardzo prosta w wykonaniu. Zdecydowanie do przetestowania!

składniki:
- 350 g śliwek węgierek
- 4 łyżki cukru
- tabliczka czekolady
- pół szklanki śmietanki kremówki
- 1,5 szklanki mleka
- 4 goździki
- szczypta cynamonu
przyrządzanie:
- Śliwki powinny być bez pestek, czekoladę połam na drobno
- Śliwki razem z przyprawami wrzucić do małego garnuszka, dodać cukier i podsmażać około 8 minut
- Usunąć goździki
- Dolać mleko, dolać kremówkę i podgrzewać całość przez chwilę
- Następnie wrzucić czekoladę
- Gdy się rozpuści, zmiksować wszystko na gładki napój
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














