Rogaliki, które nigdy się nie znudzą.

składniki:
- 4 szklanki mąki
- 2 kostki margaryny
- szklanka piwa
przyrządzanie:
- Zagnieć ciasto z wymienionych składników. Pozostaw na noc w lodówce.
- Podziel ciasto na 4 części. Każdą z nich rozwałkuj, a następnie podziel na 8 trójkątów. Na każdy ułóż po łyżce powideł a potem zwiń w rogalik.
- Piecz około 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)














