Krupnik na żołądkach według sprawdzonego przepisu Ewy Wachowicz.
składniki:
- 600 g - żołądków kurzych
- 2½ l - wody
- 2 - liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 1 - marchewka
- 1 - pietruszka
- kawałek selera
- 1 - cebula
- 2 - ząbki czosnku
- 2 łyżki - masła
- 6 łyżek - kaszy jęczmiennej perłowej
- 2 - ziemniaki
- 1 szklanka - śmietany 18%
- sól
- pieprz
- natka pietruszki
przyrządzanie:
![Najlepsze Wydarzenia Kulinarnie Latem w Polsce [2025] – Gdzie Zjeść, Co Spróbować i Kiedy Jechać](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/01/photo-1490189623288-a6e9209b161c-300x210.jpg)
![10 Orzeźwiających Napojów na Lato, Które Pokochasz! [Przepisy + Inspiracje]](https://palcelizac.pl/wp-content/uploads/2019/07/photo-1500630967344-3b1f546423ce-300x210.jpg)















