Klasztory benedyktyńskie przez lata ulepszały recepturę. Dziś likier wyrabiany jest wielu wersjach. Dwie z nich produkowane są w Polsce, a dokładniej w Wielkopolsce. W ukrytym w Lubiniu klasztorze mnisi wciąż, jak przed stuleciami produkują niezwykły w smaku trunek. Mimo sekretnego ...
Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych
Sałatka na wynos
Gusta wielu ludzi, z których część będziemy widzieć po raz pierwszy w życiu bardzo ciężko zadowolić. Jednocześnie zapewne nie chcecie, by Waszej sałatki nikt nie spróbował. W zdobyciu serc i podniebień na pewno pomoże SAŁATKA JAJECZNA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM – ...
Bez zupy nie ma Wigilii
Polska wigilia bez zupy się nie obędzie. Jak nasz kraj długi i szeroki wśród dań podawanych na świątecznym stole musi się też znaleźć… I tu zaczynają się spory. Bo jedni kochają barszczyk, drudzy rybną, a jeszcze inni grzybową. Oto kilka ...
Nowe kawy i desery w KFC
Od połowy września na wszystkich miłośników aromatycznej kawy i słodkich deserów czeka miła niespodzianka. Restauracje KFC postanowiły zaczarować wszystkich aromatem kawy Tchibo i smakiem niezwykłych ciastek – Chocolate Volcano, Apple Volcano i Cheesamisu.
Gwiezdna Szkoła Gotowania
10 października 2009 r. w hotelu Sheraton Sopot Hotel Conference Center & Spa odbędzie się wyjątkowa edycja Szkoły Gotowania. Organizatorami imprezy są miesięcznik Claudia i firma Kamis. Gośćmi specjalnymi spotkania będą takie gwiazdy jak: Małgorzata Socha, Monika Mrozowska, Rafał Bryndal, ...
50% tańsza reklama na Gotujmy.pl
Gotujmy.pl, przy okazji osiągnięcia najlepszych wyników wśród serwisów kulinarnych w Polsce, we wrześniu obniża stawki w cenniku reklam o 50%.
Pomidor. Wystarczająco powiedziane
Szalejmy więc i nie żałujmy sobie. Po tym jak zaspokoimy pierwsze łakomstwo, gryząc łapczywie pięknego, jędrnego, soczystego i świeżego pomidora zacznijmy kombinować. Ale też nie za bardzo, by nie popsuć zabawy. Ot, na przykład zróbmy sobie CAPRESE, które jest dobre ...
Kurki smakują wspaniale
Kurki nie tylko pięknie wyglądają. Doskonale także smakują. Wielu kucharzy ceni je, bo potrafią jednocześnie z jednej strony dopełnić smak albo poddać się innym, bardziej intensywnym składnikom. Kurki mają jeszcze jedną zaletę: nawet mało doświadczeni grzybiarze bez problemu dostrzegą je ...
Grill wciąż na topie
Póki czas przyszykujcie sobie SZPARAGI Z BOCZKIEM. Jeśli w daniu tym znaleźliście za dużo mięsa, sięgnijcie po BAKŁAŻANY NA OSTRO albo CUKINIĘ FASZEROWANĄ FETĄ I ORZESZKAMI. U miłośników kuchni bezmięsnej uznanie znajdą też zapewne GRILLOWANA POLENTA ZE SZPINAKIEM oraz SZASZŁYKI ...
Nie tylko o pieprzeniu
Jak duża liczba Polaków potrafi zdrowo i smacznie przyprawiać potrawy? W erze tak zwanej szybkiej konsumpcji coraz częściej korzystamy z gotowych specyfików nadających każdej potrawie wręcz idealny smak. Przynajmniej z takimi zapewnieniami spotykamy się w oglądanych i zasłyszanych reklamach.