Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies. ZAMKNIJ

Polecamy

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Pinot noir: delikatność i bogactwo aromatów wina, które warto poznać

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Przyczyny braku apetytu u dziecka – co robić, gdy niemowlę nie chce jeść?

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Czy nad jedzeniem z cateringu dietetycznego w Radomiu czuwają dietetycy? Odpowiadamy!

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Jak odróżnić kawę specjality od kawy komercyjnej?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Czy najtańsza dieta pudełkowa może być smaczna i różnorodna?

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Wina półsłodkie – praktyczny poradnik dla miłośników tego trunku

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak catering dietetyczny pomaga w utrzymaniu zdrowego stylu życia?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak zrobić domowe burgery?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Jak podgrzać mrożoną pizzę w piekarniku, żeby była pyszna?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Do jakich dań pasuje czerwone wino?

Dieta przy Hashimoto

Dieta przy Hashimoto

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Dlaczego dieta na Thermomix to rozwiązanie na miarę XXI wieku?

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

Jak zdobyć uznanie najbardziej wymagających szefów kuchni, restauratorów i hotelarzy? Odpowiedź na to pytanie zna producent ryb i owoców morza, Fier Seafood. To marka, która w tydzień od pojawienia się na polskim rynku zanotowała rekordowe 1000 zamówień. Udany debiut to nie łut szczęścia, a efekt połączenia 25-letniego doświadczenia w hodowli i połowie oraz nowoczesnego modelu biznesowego.

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

W czym parzyć herbatę liściastą? 7 sposobów dla początkujących

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Przepis na sernik z twarogiem z wiaderka i budyniem

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Obieraczka do warzyw 6 w 1 – totalny hit dla gadżetomaniaków!

Kulinarne ciekawostki

Kulinarne ciekawostki, to dział w którym znajdziesz ciekawe publikacje na temat gotowania i kuchni. Wywiady z kucharzami, porady kulinarne i wiele innych

Pół tysiąca lat z Benedyktynką

Pół tysiąca lat z Benedyktynką

Klasztory benedyktyńskie przez lata ulepszały recepturę. Dziś likier wyrabiany jest wielu wersjach. Dwie z nich produkowane są w Polsce, a dokładniej w Wielkopolsce. W ukrytym w Lubiniu klasztorze mnisi wciąż, jak przed stuleciami produkują niezwykły w smaku trunek. Mimo sekretnego ...

Więcej

Sałatka na wynos

Sałatka na wynos

Gusta wielu ludzi, z których część będziemy widzieć po raz pierwszy w życiu bardzo ciężko zadowolić. Jednocześnie zapewne nie chcecie, by Waszej sałatki nikt nie spróbował. W zdobyciu serc i podniebień na pewno pomoże SAŁATKA JAJECZNA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM – ...

Więcej

Bez zupy nie ma Wigilii

Bez zupy nie ma Wigilii

Polska wigilia bez zupy się nie obędzie. Jak nasz kraj długi i szeroki wśród dań podawanych na świątecznym stole musi się też znaleźć… I tu zaczynają się spory. Bo jedni kochają barszczyk, drudzy rybną, a jeszcze inni grzybową. Oto kilka ...

Więcej

Nowe kawy i desery w KFC

Nowe kawy i desery w KFC

Od połowy września na wszystkich miłośników aromatycznej kawy i słodkich deserów czeka miła niespodzianka. Restauracje KFC postanowiły zaczarować wszystkich aromatem kawy Tchibo i smakiem niezwykłych ciastek – Chocolate Volcano, Apple Volcano i Cheesamisu.

Więcej

Gwiezdna Szkoła Gotowania

Gwiezdna Szkoła Gotowania

10 października 2009 r. w hotelu Sheraton Sopot Hotel Conference Center & Spa odbędzie się wyjątkowa edycja Szkoły Gotowania. Organizatorami imprezy są miesięcznik Claudia i firma Kamis. Gośćmi specjalnymi spotkania będą takie gwiazdy jak: Małgorzata Socha, Monika Mrozowska, Rafał Bryndal, ...

Więcej

Pomidor. Wystarczająco powiedziane

Pomidor. Wystarczająco powiedziane

Szalejmy więc i nie żałujmy sobie. Po tym jak zaspokoimy pierwsze łakomstwo, gryząc łapczywie pięknego, jędrnego, soczystego i świeżego pomidora zacznijmy kombinować. Ale też nie za bardzo, by nie popsuć zabawy. Ot, na przykład zróbmy sobie CAPRESE, które jest dobre ...

Więcej

Kurki smakują wspaniale

Kurki smakują wspaniale

Kurki nie tylko pięknie wyglądają. Doskonale także smakują. Wielu kucharzy ceni je, bo potrafią jednocześnie z jednej strony dopełnić smak albo poddać się innym, bardziej intensywnym  składnikom. Kurki mają jeszcze jedną zaletę: nawet mało doświadczeni grzybiarze bez problemu dostrzegą je ...

Więcej

Grill wciąż na topie

Grill wciąż na topie

Póki czas przyszykujcie sobie SZPARAGI Z BOCZKIEM. Jeśli w daniu tym znaleźliście za dużo mięsa, sięgnijcie po BAKŁAŻANY NA OSTRO albo CUKINIĘ FASZEROWANĄ FETĄ I ORZESZKAMI. U miłośników kuchni bezmięsnej uznanie znajdą też zapewne GRILLOWANA POLENTA ZE SZPINAKIEM oraz SZASZŁYKI ...

Więcej

Nie tylko o pieprzeniu

Nie tylko o pieprzeniu

Jak duża liczba Polaków potrafi zdrowo i smacznie przyprawiać potrawy? W erze tak zwanej szybkiej konsumpcji coraz częściej korzystamy z gotowych specyfików nadających każdej potrawie wręcz idealny smak. Przynajmniej z takimi zapewnieniami spotykamy się w oglądanych i zasłyszanych reklamach.

Więcej