Pyszne kruche kawałki mięsa w migdałach
składniki:
- 4 piersi kurczaka
- sól, pieprz
- 100 g chipsów
- 50 g migdałów w płatkach
- jajo
- 2 łyżki mąki
- sałata masłowa
- pół ogórka
- żółta papryka
- 100 g pomidorków koktajlowych
- 3 łyżki octu
- łyżka oleju
- pół pęczka pietruszki
przyrządzanie:
- Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Mięso pokroić, doprawić solą i pieprzem. Chipsy pokruszyć, wymieszać z migdałami.
- Mięso obtoczyć w mące, roztrzepanym jaju i chipsach z migdałami. Położyć na blasze przykrytej papierem, piec w piekarniku ok. 25 minut.
- Ogórek pokroić w plastry, paprykę w paski, pomidory w ćwiartki. 3 łyżki wody wymieszać z octem, solą, pieprzem, olejem i posiekaną pietruszką. Sos wymieszać z warzywami. Sałatę podać z mięsem w migdałach.