Połączenie mięsa i owoców- pomysł na ciekawą sałatkę.
składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- kiść winogron
- granat
- 50 dkg żółtego sera
- por
- natka pietruszki
- 10 dkg orzechów włoskich
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
przyrządzanie:
- Pierś z kurczaka drobno kroimy i podsmażamy bez tłuszczu. Delikatnie przyprawiamy pieprzem i solą, odstawiamy do wystygnięcia.
- Pora kroimy na talarki, ser w kostkę, mieszamy z kurczakiem i odstawiamy na 20 minut.
- Winogrona kroimy na pół i dodajemy do reszty składników.
- Wyłuskujemy pestki z granatu i również dodajemy do sałatki.
- Na patelni prażymy orzechy, po wystygnięciu posypujemy sałatkę.
- Mieszamy oliwę z oliwek z sola i pieprzem i skrapiamy sałatkę.